Hoe werkt het?

Ursula Lindner is arbeids- en organisatiepsycholoog, haptotherapeut en talenten- en tekencoach en werkt sinds 1996 als psycholoog, coach en loopbaanadviseur.

”Je hoeft niet iets te worden. Je gaat juist ontdekken wat je al bent. En van daaruit maak je keuzes”.

Uitgangspunten in de begeleiding
  • Vertrouwelijke omgang met persoonlijke informatie.
  • Humor, creativiteit en ruimte om te experimenteren.
  • Werken en rapporteren conform de beroepscode van de NVPA.
Intake

In het intakegesprek onderzoeken we de kern van de vraag. Soms is dit al voldoende om verder te kunnen. Anders zetten we een plan van aanpak op. Het kan ook zijn dat iemand ergens anders beter kan worden begeleid, dan help ik zoeken naar de juiste plek.

Methodieken

In de loop van meer dan 25 jaar coaching en loopbaanbegeleiding heb ik me steeds bijgeschoold. Jaarlijks volg ik professionaliseringsdagen, opleiding en training. Fundamenten in de begeleiding zijn:

  • Arbeid- & Organisatiepsychologie (Radboud Universiteit Nijmegen)
  • Haptotherapie (Academie voor Haptonomie)
  • Opleiding tot (jong)talentencoach (Willem Glaudemans)
  • Masterclass De psychologie van het lichaam (Annet van Laar)
  • Opleiding Krachtig anders leren (Wim Bouman)
  • Opleiding Tekenen is meer (Bauk Zwaan)

In mijn werk combineer ik psychologie, lichaamswerk, imaginatie en archetypisch onderzoek om samen met de ander op zoek te gaan naar wensen, verlangens en talenten. Ook begeleid ik kinderen en jongeren bij het ontdekken van hun talenten en hun eigen manier van leren, zodat ze met meer zelfvertrouwen de uitdagingen op school en daarbuiten aan kunnen gaan.

Het lichaam als verhaal

Ik maak gebruik van verschillende manieren van werken. In de begeleiding benutten we naast het gespreksteevast de lichaamstaal en -beleving. Welk verhaal vertelt jouw lijf? Het menselijk lichaam is een boodschapper die zich eerlijker en preciezer uitdrukt dan waar we met taal vaak toe in staat zijn. Houding, beweging, stem, gebaren en ademhaling vertellen zonder omwegen wat onze werkelijke intenties zijn, hoe we ons werkelijk voelen en wat we nodig hebben.

Via onze lichaamsbeleving worden we gewaar

In de coaching ga je voelen welke signalen je lichaam geeft en wat deze je vertellen. Door bewegingsoefeningen en opstellingen leer je de boodschappen te verstaan. Het is ongelooflijk welke rijkdom er schuilt in het werkelijk bewonen en beleven van je lichaam.

Imaginatie, een krachtig psychologisch middel

Daarnaast werk ik met imaginaties, de kracht van de beeldentaal. Imaginatie raakt de ziel, of anders gezegd, het brengt je in contact met het vele dat in je zit. Mensen spreken, denken en voelen in beelden èn handelen vanuit hun beelden. Bewustwording via beelden is onze oervorm en de diepste werkelijkheid van mens-zijn. Taal is een veel jongere loot aan de stam van onze ontwikkeling als mens. Met behulp van imaginatie krijg je toegang tot je (on)bewuste waar vaak waardevolle informatie te vinden is die jou verder helpt.

Het beeld geeft toegang tot de onnoemelijk vele lagen die in ons zitten. Het gerichte contact daarmee brengt verdieping van wie en wat we zijn. Imaginatie brengt je in een vijfde dimensie, voorbij tijd en ruimte, waar je talenten en ook verloren of beknelde delen van jezelf te vinden zijn. Het is uitermate inspirerend om mensen te helpen creativiteit die uit hun binnenste komt te gebruiken om hun leven en dat van anderen te verrijken (Jan Taal, School voor imaginatie).