Over mij

juli-augustus2009 050
Ik ben geboren in 1971. In 1996 ontmoette ik mijn partner en werden we ouders van 2 prachtige kinderen; een zoon uit Sri Lanka (2006) en een dochter die bij ons is geboren (2009).

 

Ik word blij wanneer mensen hun eigenheid en talenten ontdekken en dat van hun tenen tot hun kruin kunnen voelen.

Help studiekeuze!

Het was voor mij niet helder wat ik na de middelbare school wilde gaan doen. Ik heb veel open dagen bezocht: rechten, oefentherapie cesar, geneeskunde, communicatie. Mijn mentor op de middelbare school gaf me het advies om psychologie te gaan doen. Ik ben begonnen met het idee alleen mijn propedeuse te doen en daarna over te stappen naar de opleiding communicatie. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog in Nijmegen. Ik weet nog dat ik dacht: wat kan ik nu helemaal na zo’n theoretische studie? In de praktijk van het selectie- en loopbaanadvieswerk kreeg de psychologie handen en voeten.

In mijn werk als A&O-psycholoog heb ik veel assessmentcenters begeleid en rapporten geschreven. Het was hard werken, ik was niet in balans en raakte burn-out. Heel helder was dat er met mijn hoofd niets mis was, maar dat de rest van mijn lijf op alle mogelijke manieren protesteerde. Ik had de signalen simpelweg genegeerd.

Lichaamswijsheid

Het was het begin van de ontdekkingsreis naar het lichaam. Mijn hoofd was een ‘veilige’ haven waarin ik me teruggetrokken had. Het werkelijk bewonen van mijn lijf en erin thuis zijn, heb ik onderweg geleerd. Mijn opleiding tot haptotherapeut, de opleidingen van Annet van Laar en het beoefenen van Chi Neng Qi Gong dragen daar nog altijd aan bij.

Talenten

De testpraktijk ging me uiteindelijk tegen staan. De nadruk lag voor mij te veel op het interpreteren van testresultaten en beoordelen en te weinig op het samen onderzoeken van de wensen en talenten van mensen. Via een vriendin kwam ik in contact met Het Talentenspel van Willem Glaudemans. Via geleide meditatie en imaginatie werd ik me bewust van de archetypen die mij leiden en mijn wezenlijke talenten in het leven. Ik volgde de opleiding bij Willem en werk sindsdien met de archetypen.

In mijn werk combineer ik lichaamswerk, imaginatie en archetypisch onderzoek om samen met de ander op zoek te gaan naar wensen, verlangens en talenten. Ook begeleid ik kinderen bij het ontdekken van hun talkenten en hun eigen manier van leren, zodat ze met meer zelfvertrouwen de uitdagingen op school en daarbuiten aan kunnen gaan.