Over mij

“Ik wens dat ieder mens doet wat werkelijk bij hem past”

Welke opleiding past?

Het was voor mij niet meteen helder wat ik na de middelbare school wilde gaan doen. Ik heb veel open dagen bezocht: rechten, oefentherapie cesar, geneeskunde, communicatie. Mijn mentor op de middelbare school gaf me het advies om psychologie te gaan doen. Ik ben begonnen met het idee alleen mijn propedeuse te doen en daarna over te stappen naar de opleiding communicatie. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog in Nijmegen. Ik weet nog dat ik dacht: wat kan ik nu helemaal na zo’n theoretische studie? In de praktijk van het selectie- en loopbaanadvieswerk kreeg de psychologie handen en voeten.

In mijn werk als A&O-psycholoog heb ik veel assessmentcenters begeleid en bergen rapporten geschreven. Ik heb veel geleerd en hard gewerkt. Al gauw bleek dat vooral de (loopbaan)begeleiding van mensen mij ligt en niet zozeer het selecteren en beoordelen. Dat was voelbaar in mijn lijf. Te lange tijd bleef ik volhouden wat niet bij mij pastte. Heel helder was dat er met mijn hoofd niets mis was, maar dat de rest van mijn lijf op alle mogelijke manieren protesteerde. Ik had de signalen simpelweg genegeerd.

Lichaamswijsheid

Het was het begin van de ontdekkingsreis naar het lichaam. Mijn hoofd was een ‘veilige’ haven waarin ik me teruggetrokken had. Het werkelijk bewonen van mijn lijf en erin thuis zijn, heb ik onderweg geleerd. Mijn opleiding tot haptotherapeut, de opleidingen van Annet van Laar en het beoefenen van Chi Neng Qi Gong dragen daar nog altijd aan bij.

Talenten en archetypen

De testpraktijk ging me uiteindelijk tegen staan. De nadruk lag voor mij te veel op het interpreteren van testresultaten en beoordelen en te weinig op het samen onderzoeken van de wensen en talenten van mensen. Via een vriendin kwam ik in contact met Het Talentenspel van Willem Glaudemans. Via geleide meditatie en imaginatie werd ik me bewust van de archetypen die mij leiden en mijn wezenlijke talenten in het leven. Ik volgde de opleiding bij Willem en werk sinds 2008 met de archetypen.

Ik hou ervan om lichaamswerk, imaginatie en archetypisch onderzoek te combineren om samen met de ander op zoek te gaan naar wensen, verlangens en talenten. Ook begeleid ik kinderen bij het ontdekken van hun talenten en hun eigen manier van leren, zodat ze met meer zelfvertrouwen de uitdagingen op school en daarbuiten aan kunnen gaan.

Ik word blij wanneer mensen hun eigenheid en talenten ontdekken en dat van hun tenen tot hun kruin kunnen voelen.

Over mezelf en mijn gezin

In 1971 ben ik geboren. In 1996 ontmoette ik Mark, mijn levensmaatje en man. In 2007 werden we ouders van Luka uit Sri Lanka en in 2009 werd onze dochter Janne bij ons geboren.

Moeder worden was niet vanzelfsprekend en ik ben heel dankbaar dat het wel zo heeft mogen zijn. Twee prachtige kinderen met allebei hun eigen wensen en talenten. Het is (meestal) een feestje om hen te zien opgroeien en daar bij te zijn. Zo geniet ik ook van de begeleiding van andere kinderen, jongeren en volwassenen. Ik loop een stukje met ze op, sluit aan bij hun talenten en laat ze zich verwonderen over hun eigenheid en mogelijkheden.