Archetypen, talenten en levensmissie

Het verhaal van de archetypen

Mensen zoeken mij op als ze willen weten wat hun talenten zijn, wat hen drijft. Wanneer je kwijt bent wat jouw gelukkig maakt en niet meer doet of kunt doen waar jij oprecht blij van wordt, verlies je energie. Je bent de verbinding met je levensvreugde kwijt. Bovendien onthoud je de wereld jouw eigen authentieke potentieel.

Welke archetypen willen erkend en gehoord worden en zich manifesteren in jouw leven?

Tijdens de sessies gaan we op zoek naar jouw nieuwsgierigheid en jouw verlangens. Welke onderwerpen fascineren je? Waar gaat jouw aandacht steeds naar uit? Voor welke bezigheden loop jij warm? Wanneer maakt jouw hart een sprongetje?

Welke talenten hebben tijd, aandacht en voeding nodig om je basis te verstevigen en te zorgen dat je in goed contact met je lijf kunt blijven? En welke archetypen willen de wereld in om dienstbaar te zijn aan anderen en de wereld een stukje mooier en rijker te maken. Mijn Muziekmaker heeft bijvoorbeeld elke dag muziek nodig om in verbinding te blijven met mijn lijf. Ook eten bereiden is essentieel voor mij om met twee voeten op de grond te blijven. De Pelgrim en de Veerman neem ik juist mee naar buiten in het contact met anderen en mijn werk.

Als je goed luistert naar je persoonlijke archetypen delen ze een schat aan waardevolle informatie met je om te doen wat goed voor je is en past bij je wezen.

Talenten en levensmissie

Waar sta je in jouw leven? Is het tijd voor nieuwe keuzes? Heb je behoefte aan focus? Hoe goed ken jij jezelf? Welke talenten heb je eigenlijk en wat is hun rol en specifieke plaats in je leven? Zet je je talenten voluit in en stuur je ze zelf aan of leef je meer vanuit overtuigingen en verwachtingen van jezelf en anderen? Op welke manier geef je leiding aan je talenten?

Uit mijn eigen ervaringen met het talentenspel weet ik dat deze werkvorm je in de kern kan raken en je innerlijk in beweging zet. Wanneer je je bewust bent van wat er echt diep van binnen leeft, is de kans veel groter dat je de juiste keuzes maakt en vervulling vindt in je (lerende en werkende) leven. 

Het talentenspel gaat uit van de visie dat ieder mens een eigen levensmissie heeft en over de bijbehorende talenten beschikt om deze missie te vervullen.

Hoe werkt het?

Het talentenspel maakt gebruik van archetypen, die je in de kern van je innerlijke leven raken. Met behulp van geleide meditatie en imaginatie word je je bewust van je wezenlijke talenten en mogelijkheden en wat die betekenen voor je studiekeuze en werkzame leven.

Een traject bestaat uit een intakegesprek van ongeveer een uur. Daarna volgen 3 tot 5 sessies (2 tot 2,5 uur), afhankelijk van wat zich aandient bij het onderzoek naar de archetypen.

Wat levert het op?

Mensen zijn vaak ontroerd bij het ontdekken van hun archetypische talenten en levensmissie. Een diep weten wordt bloot gelegd en naar het bewustzijn gebracht en dat stemt vreugdevol.

Werken met de archetypen geeft je direct toegang tot je onderbewuste en precies daar liggen jouw antwoorden te wachten.

Zoals een cliënt het verwoordde: “Het ontdekken van je archetypische talenten, zuivert je bewustzijn. Het werkt op een wijze en diepe manier, die je in je hart raakt”.