Werkplaats ‘Drijfveren in je levensloop’

Vrijdag 14 oktober 2016 in Cordium Nijmegen

108-0876_IMG

De echte ontdekker is niet degene die nieuwe landen vindt,
maar degene die met nieuwe ogen kijkt.
Marcel Proust

Hoe werkt het?

In de werkplaats werken we met het talentenspel (Willem Glaudemans) en biografiewerk. We gaan we samen op zoek naar jouw archetypische talenten en de biografische verbanden in je leven.

Dit is wie ik ben. Dit is wat werkelijk bij mij hoort. Dit is mijn missie.

Door bewust te worden van je talenten en hun plek in je levensloop, maak je de energie vrij om deze talenten in de wereld te zetten en te kunnen doen waarvoor je hier bent. Dit is mijn verlangen. Zo ga ik het doen!

Wat brengt het je?

Wanneer je je bewust bent van wat er echt diep van binnen leeft, is de kans veel groter dat je de juiste keuzes maakt en vervulling vindt in je (werkende) leven. Mensen zijn vaak ontroerd bij het ontdekken van hun archetypische talenten en levensmissie.

Een diep weten wordt bloot gelegd en naar het bewustzijn gebracht en dat stemt vreugdevol.

Zoals een cliënt het verwoordde: “Het ontdekken van je archetypische talenten, zuivert je bewustzijn. Het werkt op een wijze  manier, die je in je hart raakt”.

 

Vrijdag 14 oktober 2016 van 9.30 – 16.30 uur
€ 95
(inclusief btw, koffie/thee en lunch)
Locatie:
Cordium, De Ruyterstraat 65, Nijmegen
Begeleiders: Ursula Lindner en Ingeborg Eelman

Werken met het talentenspel

Hoe goed ken jij jezelf? Welke talenten heb je eigenlijk en wat is hun rol en specifieke plaats in je leven? En op welke manier geef je leiding aan je talenten? Benut je al je talenten of gebruik je er maar een paar?

Uit mijn eigen ervaringen met het Talentenspel weet ik dat deze werkvorm je in de kern van je ziel kan raken en je innerlijk in beweging zet.

Het Talentenspel gaat uit van de visie dat ieder mens een eigen levensmissie heeft en over de bijbehorende talenten beschikt om deze missie te vervullen. Met behulp van geleide meditatie en imaginatie word je je bewust van je wezenlijke talenten en mogelijkheden en wat die betekenen voor je studiekeuze en werkleven.

Biografiewerk: inzicht in je levensloop

Biografiewerk richt zich op het verkrijgen van inzicht in de levensloop. Uitgangspunt daarbij is een levensvraag. Een vraag die meestal opkomt als we in het leven op een kruispunt zijn aangekomen en waarvan het antwoord op zich laat wachten. In individuele gesprekken wordt stapsgewijs en oordeelvrij een overzichtsbeeld – op een deel- van het leven opgebouwd.

Je kijkt, als ware je een vogel, met enige afstand naar je biografie welke zich voor je ontvouwt. Door dit vogelperspectief ontstaat ruimte voor inzicht.

Verbanden tussen gebeurtenissen lichten op als een rode draad. Terugkerende levensthema’s kunnen worden herkent.“Aha, zo zit het!” kan een poort worden naar liefdevolle betrokkenheid. Ontdekte rode draden zijn door middel van beelden door te rollen de toekomst in: Dit is wie ik ben, dit is mijn leven, zo ga ik het doen!

Auteur: Ursula Lindner

talentencoach | lichaamsgericht werkend psycholoog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s